Edelliset hevoset

Perlas


Pepen tuli meille Liettuasta joulukuussa 2013. Se oli silloin 10-vuotias vajaa 170-cm korkea ori. Pepe tuli mulle opetusmestariksi isompiin luokkiin.
Se oli erittäin helppo käsitellä kaikissa tilanteissa ja mulle tosi sopiva kilpakumppani. Iso haittapuoli sen kanssa oli sen kaviot. Treeneihin ja kilpailuihin tuli koko ajan pitkiä taukoja kun ne halkeilivat pahasti. Kunto ehti sairaslomilla laskea ja aina piti aloittaa ihan alusta. Tämä jatkui koko ajan joten Hollannissa saatuamme kaviot kuntoon myimme Pepen koska se ei kestänyt jatkuvaa kilpailu käyttöä.

Andy's Boy

Andyn ostimme 2011 vuoden alussa. Se oli mennyt isoja luokkia Saksassa edellisellä omistajallaan joten oli täydellinen kokenut opetusmestari minulle. Sovimme hyvin yhteen, nousin 90cm luokista kahdessa kuukaudessa sm tasolle joissa hyppäsin ensimmäisen 130cm luokan. Seuraavana vuonna sijoituimme lähes jokaisessa kansallisessa ja kansainvälisessä 120-130 luokassa ja edustimme Suomea pohjoismaiden mestaruuksissa. Sen jälkeen Andyllä meni takajalasta jänne.. Yritimme vuoden parantaa sitä ja toiveemme oli saada siitä vielä viimeiseksi ponivuodeksi minulle kilpakumppani mutta turhaan. Andy myytiin vanhalle omistajalleen saksaan vuoden 2014 lopussa. Olen ikuisesti kiitollinen että minulla on ollut tämmöinen poni koska se on ehdottomasti opettanut minulle eniten!

Chekmate Junior

Checky on herkkä, varovainen ja todella lahjakas 10 vuotias saksalainen ratsuponi.  Se on siro  147cm korkea ruuna, jolta löytyy luonnetta ja vauhtia. Se oli meillä vähän vajaa kaksi vuotta ja kilpailin sillä kansallisella 110-120 tasolla. 
 Alku meillä oli vaikeaa kun ei ymmäretty toisiamme yhtään. Poni ei ollut mulla yhtään hallittavissa ja teki oikestaan kaiken mitä halusi.  Esteillä tipuin koko ajan ja kotona ensimmäisillä kerroilla joka esteellä tai esteen jälkeen. Checky ei myöskään luottanu meihin yhtään ja oli myös sen takia tosi levoton hoidettaessakin. Oli usein sellaisia päiviä ettei poni millään halunnut päästää mua sen selkään.
Andyn sairastuessa checky siirtyi mun ykkösponiksi, joten keskityin vain siihen ja treenasimme tosi paljon. Kova työ tuotti tulosta ja ponin ratsastettavuus parani vaikkei erityistä menestytstä tullut. Poni opetti minulle paljon koska ei antanut mitään ilmaiseksi.
Checky myytiin marraskuussa 2013 Saksaan.´


Comet Golden Heart

Kamu on luotettava pikkuponi ruuna, joka on syntynyt vuonna 1998. Se oli meillä noin 3 vuotta ja menin sillä ihan ensimmäiset kilpailuni. Ekana kesänä kiersimme seurakilpailuja ruusukkeita keräillen ja pikkuhiljaa siirryimme aluetasolle. Kilpailin sillä myös koulua ja kenttää. Kamu on tosi rehellinen, eikä pelkää mitään joten sopi tosi hyvin kenttäponiksi :) Myimme kamun 2011 vuoden lopussa ja se sai hyvän kodin Hyvinkäältä.


Window

Wiltsu oli 1996 vuonna syntynyt ruuna ja se ostettiin mulle vuonna 2007 ensiponiksi. Se ei ollu ehkä se parhain ensiponi koska ensimmäinen vuosi oli tosi hankala ja tipuin lähes joka päivä. Muut sitten ratsastivat ponilla aika paljon ja ostettiin kamu vierelle, että saisin luottamusta takaisin. Wiltsu opetti mulle kuitenkin tosi paljon, lähes kaiken kantapään kautta ja välillä oltiin aika epätoivoisia kun ei mistään tullut mitään.  Ponilla oli kuitenkin taitava ja pärjäsi koulukisoissa hyvin. Muutamat estekisat menin viimesenä vuonna kun se oli meillä. Poni jouduttiin lopettamaan 2011 vuoden lopussa.